Ahad lepas terlebih rajin sikit... nak buat epok2 sayur. Hubby tukang uli dough nya while i do the rest... nasib baik dia ada kalau nak harap me buat, confirm lambat siap.. anyway thank u hubby... Uli dough ni dapat lah dalam 40 biji so most of it hantar kat rumah mertua... tinggalkan sikit kat rumah... bukan banyak untuk 2 orang jer yang makan... ok anyway here is the resepi i wanna share with u
Epok2 Sayur
Kulit :
tepung gandum
minyak masak
marjerin
air panas dan garam
Untuk kulit ini, panaskan minyak
dan tuangkan ke dalam bekas yang
berisi tepung. Panaskan pula marjerin, tuangkan juga ke dalam bekas. uli dengan senduk dulu dan masukkan air garam sedikit demi sedikit. apabila kurang panasnya bolelah uli dengan tangan hingga ia menjadi doh yang lembut.
Bahan inti ;
Bawang besar - hiris
bawang putih - hiris
daun kuchai - hiris kasar
taugeh
garam
tumis seperti biasa.
Isikan inti dan kelim tepinya dan
goreng seperti biasa.
No comments:
Post a Comment