Wednesday, April 2, 2008

Talam Tokyo

TALAM TOKYO

Lapisan Bawah
300 gram sagu biji (berwarna putih, merah, hijau)
1/2 biji kelapa parut
50 ml santan
sedikit garam

Lapisan Tengah
3 biji telur
150 gram gula melaka
50 gram gula
1 sudu besar tepung gandum
1 cawan santan

Lapisan Atas
3 biji telur
200 gram gula
1 sudu besar tepung gandum
1 cawan santan
sedikit pewarna kuning

Cara untuk Lapisan Bawah
Campurkan kesemua bahan dan kukus selama 10 minit didalam loyang 7"
persegi.

Cara untuk Lapisan Tengah
Campurkan kesemua bahan dan pukul sedikit supaya sebati. Tapis diatas
lapisan bawah dan kukus selama 15 minit.

Cara untuk Lapisan Atas
Campurkan kesemua bahan dan pukul sedikit supaya sebati. Tapis adunan diatas lapisan tengah dan kukus selama 20 minit. Sejukkan sebelum dipotong.
_________________

No comments: