Monday, March 31, 2008



Almond London


Bahan2
250gm mentega
125gm gula aising
450gm tepung protin sederhana
2 kuning telur
1 camt esen vanila
2 sudu serbuk badam
1 sudu tepung susu
Biji badam dipanggang
Badam cincang dipanggang
Cooking chocolate

Cara2

1.Pukul mentega & gula aising sehingga kembang & lembut

2.Masukkan esen vanila & kuning telur & pukul lagi sehingga 2 minit

3.Masukkan tepung, susu & badam serbuk kacau rata

4.Ambil sebiji badam yg tlh dipanggang balutkan dgn adunan tepung & bentukkan membujur

5.Bakar pada suhu 160 darjah Celcius sehingga kuning. Apabila sudah sejuk,

celupkan biskut kedlm coklat cair. Masukkan kedalam mangkuk kerta warna

coklat/hitam dan taburkan badam cincang.

* Coklat tu dicairkan dgn kaedah double boiling.

No comments: