Almond London
Bahan2
250gm mentega
125gm gula aising
450gm tepung protin sederhana
2 kuning telur
1 camt esen vanila
2 sudu serbuk badam
1 sudu tepung susu
Biji badam dipanggang
Badam cincang dipanggang
Cooking chocolate
Cara2
1.Pukul mentega & gula aising sehingga kembang & lembut
2.Masukkan esen vanila & kuning telur & pukul lagi sehingga 2 minit
3.Masukkan tepung, susu & badam serbuk kacau rata
4.Ambil sebiji badam yg tlh dipanggang balutkan dgn adunan tepung & bentukkan membujur
5.Bakar pada suhu 160 darjah Celcius sehingga kuning. Apabila sudah sejuk,
celupkan biskut kedlm coklat cair. Masukkan kedalam mangkuk kerta warna
coklat/hitam dan taburkan badam cincang.
* Coklat tu dicairkan dgn kaedah double boiling.
No comments:
Post a Comment