APPLE PIE
Bahan -bahan;
Kulit pastry;
Tepung serba guna
susu segar
shortening
garam
gula
Inti;
apple (di buang kulit, di potong dadu)
gula
tepung
Cara-caranya;
Campurkan semua bahan pastry, uli sehingga lembut dan simpan di dalam peti sejuk untuk seketika.
Inti; Campurkan semua bahan diatas.
Canaikan kulit pastry menjadi bentuk bulat, masukkan inti di tengah tengah kulit pastry tadi. Lipat mengikut seperti di dalam gambar di atas, taburkan sedikit gula halus di atas sekeliling permukaan kulit pastry tadi, bakar sehingga kuning keemasan. Jika hendakkan kulit pastry cantik sapukan kuning telur di atasnya sebelum dibakar, atau selepas di bakar , cepat cepat sapukan butter di atas permukaan pastry tersebut.
Bahan -bahan;
Kulit pastry;
Tepung serba guna
susu segar
shortening
garam
gula
Inti;
apple (di buang kulit, di potong dadu)
gula
tepung
Cara-caranya;
Campurkan semua bahan pastry, uli sehingga lembut dan simpan di dalam peti sejuk untuk seketika.
Inti; Campurkan semua bahan diatas.
Canaikan kulit pastry menjadi bentuk bulat, masukkan inti di tengah tengah kulit pastry tadi. Lipat mengikut seperti di dalam gambar di atas, taburkan sedikit gula halus di atas sekeliling permukaan kulit pastry tadi, bakar sehingga kuning keemasan. Jika hendakkan kulit pastry cantik sapukan kuning telur di atasnya sebelum dibakar, atau selepas di bakar , cepat cepat sapukan butter di atas permukaan pastry tersebut.
No comments:
Post a Comment