Friday, August 28, 2009

Murtabak Sardin Cream Crakers

Try tis recipe...

Bahanya
1 paket biskut cream crakers (tanpa gula ya )
1 tin sardin markerel or sardin biasa ok jugak
2 bji bawang besar - potong dadu
4 biji cili merah - potong memanjang
1 liter santan or susu cair pun ok jugak

caranya :
sardin + bawang + cili = gaul sehingga sebati semuanya
sapu loyang dengan marjerin supaya murtabak tak melekat bila masak
susun biskut dlm loyang empat segi - biskut wat 2 lapis ya
tuangkan santan atas biskut sampai tenggelam
lapiskan dengan sardin tadi
susun lagi biskut 2 keping jugak
curahkan santan atas biskut hingga tenggelam jugak
buat lee berselang-seli hingga sardin dan biskut abis ikut selera masing2
akhir sekali pastikan sardin diatas , leh tabur bawang goreng sebelum bakar
or leh jugak taburkan dengan daun bawang or daun sup ..
pastikan jugak santan or susu cair tadi abis ya...biarkan biskut tenggelam
biarkan selama 30 minit sebelum bakar dlm oven 180 = masak selama 40 minit or
hinngga murtabak masak kekuningan...
tunggu sejuk baru potong...



No comments: