INSTANT TUNA/SARDINES PRATA PUFF...
Note : Gunakan Roti Prata segera yang mentah bukan yang telah dimasak separuh. Kami mencadangkan jenama Chinatown dan Kawan...
Ingredients:
Roti prata instant
Untuk Inti Tuna ~
3 tin tuna
3 batang celery ~ dihiris
1 biji lada capsicum ~ dihiris
1 biji bawang Jepun ~ dipotong dadu
1 sudu makan cuka apple cider atau jus lemon
4 sudu makan serbuk lada hitam
3 atau 4 sudu makan mayonnaise (lebihkan jika mahu)
Untuk Inti Sardin ~
1 tin sardin
1 biji bawang besar, didadu
7 biji cili padi thai, dihiris
2 sudu besar mayonnaise
garam dan serbuk perasa (jika suka)
Untuk Sapu ~
1 biji telur
1 sudu besar susu segar
Cara untuk Inti ~
Tumis cili padi dan bawang dengan sedikit minyak hingga naik bau. Masukkan sardin dan bahan perasa. Gaul sehingga ia kering dan campurkan mayonnaise. Gaul rata dan siap untuk digunakan.
Directions:
Cara untuk membuat Instant Puff ~
Prata bentuk bulat digunting menjadi 2 (semicircle). Isikan inti dan lipat bentuk "V" kanan dan kiri. Atur di loyang pembakar dan sapu atasnya dengan campuran telur dan susu segar. Bakar pada suhu 180 darjah C selama 30 minit.
No comments:
Post a Comment